Broodblokjes in kom leggen, overgieten met 500 ml heet water en laten weken. Pompoen met scherp mes in parten snijden. Pitten en draden verwijderen en stukken pompoen schillen. Pompoenvruchtvlees in blokjes snijden. Water uit brood knijpen. In soeppan brood, pompoen, ui, appel en rozemarijn met bouillon aan de kook brengen. Soep afgedekt 40 min. zachtjes koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Stokbrood 5 min. verwarmen. Soep met staafmixer pureren. Crème fraîche door soep roeren en pittig met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stokbrood serveren.
Pizza - Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas
Aantal personen:
4
Bereidings tijd:
Menugang:
hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 pak witbroodmix
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 g Italiaanse groentemix
- 1 blik tomatenblokjes (400 g) uitgelekt
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 125 g salami (in plakjes)
- 150 g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze:
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Broodmix met 300 ml handwarm water en 2 el olie tot soepel deeg kneden. Deeg 15 min. laten rijzen. In wok 2 el olie verhitten en groentemix in 4 min. beetgaar bakken. In kom tomatenblokjes met vork fijnprakken, kruiden erdoor roeren en saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en doorkneden. Elk stuk deeg op met bloem bestoven werkvlak dun uitrollen tot ronde lap. Deeg dun bestrijken met tomatensaus, buitenste rand vrij laten. Onderste helft van pizza's beleggen met salami, groentemix en kaas. Deegrand met water natmaken, bovenste deeghelft over vulling klappen en randen stevig aandrukken. Pizza's op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 20 min. bruin en gaar bakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de knoflookboter erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.